Asturia – siideriä ja upeita maisemia

0 comentarios

 

Matkamies teki pikareissun neljäksi yöksi Pohjois – Espanjaan ja suuntana oli Asturias. Lento Asturiasin lentokentälle, jota myös Oviedon kentäksi kutsutaan, mutta älkää antako nimen hämätä, sillä itse Oviedon kaupunkiin on yli 50 km ja kenttä itseasiassa sijaitsee Avilesissa. Kentältä auto alle ja liikkeelle.

Majoitus oli varattuna Ribadesellasta, jonne kentältä on noin tunnin ajomatka  kaunismaisemaista moottoritietä A 8. Ribadesella osoittautui talvisen uneliaaksi kalastajakyläksi, joka luultavasti kesäkuukausina täyttyy lomalaisista. Talvi onkin mainiota aikaa Asturiasiin tutustumiseen, vaikkakin sateiden mahdollisuus on suuri. Huippusesongin ulkopuolella majoitus on halvempaa ja tilaa löytyy niin hotelleissa kuin ravintoloissakin.

Ja matkaohjelma oli aikalailla varmaan normihomma ensikertalaiselle; kiertelyä rannikkokaupungeissa ja -kylissä sekä vuorilla ja tietysti paljon sitä kuuluisaa hyvää asturialaista ruokaa ja omenasiideriä. Ruokapuolta hallitsevat kaikenmoiset tuoreet merenelävät ja huippuliha. Se alueen pakollinen ruokalaji on sitten nimeltään «fabada asturiana» eli valkopapukeittoa, jossa mukana makkaraa, lihaa ja kunnon pekonia.

Siideri onkin ihan oma ritualinsa, kun sen kotikonnuilla ollaan. Asturiasin luonnonsiideri on kaikkien koettava paikallisessa siideribaarissa «sidreriassa», jossa juoma tarjoillaan oikeaoppisesti korkealta pieninä annoksia lasiin kaataen. Paikalliset siiderit ovat siis luonnon siidereitä, eikä niissä ole lisänä kaasuja kuplia antamassa ja tuon korkealta kaatamisen taika on siinä, että tällöin juomaan lisäytyy happea, ja tämä on siiderin aromille kuulemma ensiarvoisen tärkeää. Lasiin kaadettu loraus on aina nautittava yhdelä kulauksella eikä pikku hiljaa lipitellen. Tapa, joka meiltä turisteilta usein unohtuu.

Matkamiehen reissu keskittyi pieniin kyliin ja kaupunkeihin jättäen tarkoituksella suurkaupungit Gijon ja Oviedo reitin ulkopuolelle. Yksi päivä meni vuoristossa, Cangas de Onisin kautta aina Lagos de Covadongan järville saakka ja paluumatkalla Cabralesin juustoalueen laakson kautta ajellen. Ja pari päivää autoilimme rannikolla kokien Cantabriaa parhaimmillaan.

Jos matkakipinä sai potkua ja Asturias kiinnostaa, auto, lennot ja hotellit löytyvät helposti ja edullisesti Logitravelin valikoimasta. Ja jos lisävinkkejä sunnitteluun kaipailette, ottakaa ihmeessä yhteyttä mailiin info@logitravel.fi

 

Dejar comentario
Etiquetas: ...

¿Qué opinas?

0 Comentarios