Erilainen pääsiäinen Sevillassa

0 comentarios

Sevilla on yksi Espanjan suosituimpia kohteita pääsiäisenä, joten jos haluat viettää hieman tavallisuudesta poikkeavan pääsiäisen, tänne siis!

Sevilla on upea lomakaupunki, mutta pääsiäisviikolla kaupunki saa vielä erikoisen lisänsä, sillä koko kaupunki antautuu pääsiäisen viettoon. Talojen ulkoasua sisustetaan uuteen uskoon, kaduilla kävellään mitä upeimmissa kansallisasuissa ja kulkueita harjoitellaan. Joka huhtikuisen Feria de Abrilin lisäksi pääsiäinen on Sevillan vuoden kohokohtia.

Andalucian pääkaupunkia Sevillaa pidetään yhtenä Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista ja kaupunki henkii historiaa joka kulmauksessa. Guadalquivirin laaksossa, samannimisen joen rannalle sijoittuva Sevilla oli muuten lähtöpaikka tutkimusmatkailjoille pari vuosisataa sitten, kun he uutta maailmaa etsimään lähtivät.

Nykyään kaupungin historiallisessa keskustassa voi matkamies aistia noiden aikojen tunnelmia useissa historiallisissa rakennuksissa ja jos lisätiedot historiasta kiinnostavat, löytyy kaupungsta myös mielenkiintoinen merimuseo Museo Naval.

Sevilla oli keskiajalla muuten myös tunnettujen taiteilijoiden kotikaupunki ja täällä asustivat mm. Roldán,  Hita del Castillo, Zurbarán ja Murillo.

KAUPUNKI, JOHON ON HELPPO RAKASTUA
Sevilla on kaupunki, jonne palataan uudestaan ja uudestaan, sillä usein jo ensimmaisellä vierailulla matkailija jää koukkuun paikan yleistunnelmaan ja ihmisten ystävällisyyteen. kauoungille ei olekaan turhaa omistettu useita lauluja, kuten esim » Sevilla tiene un color especial»  eli «Sevilla on oma erikoinen värinsä ( tunnelmansa)»

Niitä pakollisia vierailukohteita kaupungissa on useita, mutta suosituimpia lienevät Katedraali ja Giraldan torni, joka oli pitkään Espanjan korkein rakennus. 98.5 metriä tekee siitä muuten jopa Big Beniä korkeamman.

Tormin lähellä sijaitseva Santa Cruzin kortteli on myös vierailun arvoinen. Kaupunginosa oli aikoinaan Espanjan juutalaisten pääkeskittymä ja nykyään se on erityisen tunnettu kadulle avautuvista sisäpihoista eli andalucialaisista patioistaan. Korttelissa saa kulututettua vähintäänkin yhden kokonaisen päivän, etenkin jo olet kiinnostunut historiallisesta arkkitehtuurista. Näkemisen arvoisia rakennuksia ovat mm. Los Reales Alcázares, Archivo General de Indias ( täällä säilytetään historiallisesti arvokkaita Amerikan löytämiseen liittyviä asiakirjoja), la Casa de Pilatos ( tätä pidetään yleisesti erinomaisena esimerkkinä andalucialaisesta palatsista),  Plaza de España, el Costurero de la Reina, la Plaza de América ja kaksi erinomaista museota: Arkeologinen ja Taide museot.

PÄÄSIÄISKULKUEIDEN HISTORIAA
Vuosisatoja sitten Sevilla oli taitavien käsityöläisten ja rakennusmiesten keskus ja silloin kaupunkiin aristokraattien ja kirkon rahoilla rakennettiin useita kirkkoja ja luostareita. Ja myöhemmin näissä esilläolevien lähinnä eri neitsyiden kunnioitukseksi näytteilleasetettujen veistosten kunnioittamiseksi ja varjelemiseksi syntyi useita veljeskuntia, joiden perustamista pidetään yleisesti Sevillan Semana Santan eli pääsiäisviikon alkuna.

Ja palmusunnuntaista siis alkaa SE suuri sevillalaisten viikko, jolloin paikallisten on pakko olla paikalla. 7 päivää ja  noin 70 eli veljeskuntaa, jotka perinteisesti pukeutuneita «ulkoiluttavat» kulkueena musiikin ja suitsukkeiden säestyksellä sitä «omaa» neitsyttään.

Kadut ovat täpösen täynnä katsojia, joille kulkueen näkeminen on lähes ekstaasiin vaivuttava elämys, jossa ei kyyneleitä säästetä. Keinuvaan rytmiin neitsythahmoja telineessä kuljettavan kulkueen taustajoukkoihin kuuluu useimmiten myös meille asiaan vähemmän vihkiytyneille Ku Klux Klaanilta näyttäviä huppupäitä ja tunnelma on harras ja ainutlaatuinen. Silloin tällöin matkanvarrela olevilta parvekkeilta saattaa ilmoille kajahtaa jokin upea uskonnollinen laulu, joka kirvoittaa «ole» – huutoja katsojilta.

Veljeskuntia on monenlaisia ja joillakin saattaa olla ikää jopa satoja vuosia, osa viime vuosisadan alkupuolelta ja osa saattaa olla hiukan nuorempiakin. Kaikille on kuiten yhteistä 110% omistautuminen asiaan ja nimi yleensä omaan nimikkoneitsyen mukaan. Paikkoja veljeskunnissa, etenkin päästä kantamaan neitsyttä, on niukasti ja jonotuslista vuosia. Ilman asiaankuuluvia yhteysiä ei niihin ole muutenkaan asiaa. Tunnetuinpia lienevät Macarenalle ja Trianalle omistetut veljeskunnat j näiden molempien kulkueet liikkuvat Kiirastorstaisin.

Varaa siis lentosi ja majoituksesi ajoissa ja lähde mukaan kokemaan mystinen Sevillan pääsiäinen ja varaudu siihen , että näkemistä ja kokemista riittää lähes kellon ympäri.

Dejar comentario
Etiquetas: , , ...

¿Qué opinas?

0 Comentarios