Lohikäärmeitä, oliko heitä??

0 comentarios

Mihin maailmankolkkaan lohikäärme olisikaan pesäpaikkansa perustanut? Matkamies veikkaa Teneriffaa, silla sinne tulivuoren kupeeseen olisi tultasyöksevän lentävän liskon ollut helppo piiloutua lohikäärmeiden metsästäjiltä.
Pesäänsä varten lohikäärme olisi tarvinnut suuren ja vahvarakenteisen puun ja tämä samainen puu taitaa vieläkin olla saarella jäljellä.

LOHIKÄÄRMEPUU JA PARQUE DEL DRAGO
Dracaena draco eli Kanariantraakkipuu on puulaji, jota on löydettävissä mm. Cap Verdellä, Madeiralla ja etenkin Teneriffalla, jossa yhdestä lajin vanhimmista edustajista on tullut eräs saaren tunnetuimmista turistinähtävyyksisä. Muinoin sen punaista pihkaa sanottiin lohikäärmeen vereksi eli Sangre de Drago. Saaren suurin ja vanhin traakkipuu kasvaa Icod de los Vinosin kylässä ja vaikka silla arvoidaan olevaan ikää kansantarujen mukaan jopa 3000 vuotta, ovat viimeisimmät tieteelliset turkimukset osoittaneet sen iäksi noin 800 vuotta. Puu sijaitsee kansallispuistossa Parque del Drago ja mikäli matkalla mukana mukana lapsia, suosittelemme tutustumista alueella olevaan lapsille tarkoitettuun “Guarderia de Dragos” alueeseen, jossa perheen pienimmät voivat tutustua leikkien ja pelien avustuksella alueen mielenkiintoiseen historia.

TENERIFFA  JA MYTOLOGIA
Muitakin tarinoita kuin vain lohikäärmeistä saarella riittää, pidetäänhän aluetta esimerkiksi yhtenä mahdollisena alkuperäisenä Atlantiksen sijaintipaikkana. Antiikin aikaan Hesperideksen puutarha sijoitettiin myös näihin maisemiin. Tätä puutarhaa asuttivat Hesperidekset eli kolme Atlaksen nymfitytärtä.  Puutarhaa suojeli satapäinen lohikäärme Ladon, joka saattoi muuten olla tultasyöksevä Teide saarta mereltä tarkastelleiden merimiesten mielestä.
Puutarha oli tunnettu omenoistaan, joita noutamaan lähetettiin itse Hercules, tuo soturien soturi. Hercules houkutteli  juoneen mukaan Atlaksen, joka tappoi lohikäärmeen, ryösti omenat, jotka Hercules taasen huijasi pois Atlakselta ja antoi Atenealle. Atlaksen idea oli paeta, mutta Hercules palautti herran takaisin kannattelemaan maapalloa. Homma johon Atlaksen oli tuominnut Zeus.
Tämä tarina on vain yksi niistä monista, joita tällä upealla saarella on kerrottavaan. Suosittelen matkustamista Kanarialle  ja  tutustumaan Teneriffaan ja sen historiaan ihan paikan päällä. Ja rakastumaan saareen , sen luontoon ja ihmisiin.

Dejar comentario
Etiquetas: , ...

¿Qué opinas?

0 Comentarios