Sarjakuvia pitkin kaupunkia?

0 comentarios

Bryssel on mainio viikonloppumatkakohde. Etenkin jos olet kiinnostunut sarjakuvista, sillä rakennusten seinistä voit bongata Tintin, Lucky Luken ja vaikkapa Asterixin!

Voi olla ettet koskaan ole vieraillut Brysselissä, mutta kun saavut kaupunkiin, vaikuttaa se tutulta. Tarkistapa silloin, onko lukemistoosi kuulunut joku Tintti-sarjis, sillä esimerkiksi Ottokarin valtikassa tai 7 kristallipalloa -kirjoissa on näkymiä kaupungista.

Bryssel ei siis ole vain europpalaisten poliitikkojen pyhättö ja kokontumispaikka, vaan myös mm. Hergen,Morrisin, Peyon ja Philippe Gelukin kaupunki. Nuo kaikki ovat kuuluisia sarjakuvataiteilijoita. Ja niinpä kaupunki osoittaakin kunnioitusta herroille useilla seinämaalauksilla eri sarjiksista.

Grand Palacen läheisyydessä on seinällä Tintti ja kun vohvelia syöt, varo palan menemisestä väärään kurkkuun, kun edessä onkin yhtäkkiä Lucky Luke ja Jolly Jumper! Jos haluat tutustua teoksiin tarkemmin, pyydä turistitoimistosta mukaasi sarjakuvareitin kartta ja lisätietoja ja aloita tuttujen ja ehkä hieman tuntemattomiempin hahmojen etsiminen kaupungin seinistä.

Rue de l’Étuve -kadulla numerossa 37 om tarjolla mainio teos, jossa ovat ikuistettuina Tintti, Milou ja Haddock. Läheisyydessä on muuten myös se kaupungin vierailluin nähtävyys eli Manneken Pis.

Erään kaupungin tunnetuimman ilotulitekaupan läheltä ( kadulla rue du Chêne) taasen löytyy upea ilotulitusta kuvaava teos, jossa pariskunta romanttisesti käsi kädessä sitä seuraa.

Broussaille, Frank Pen luoma hahmo, löytyy kävelyltä Marché-au-Charbon -kadulla ja tyttöystävän maskuliininen ulkonäkö saikin alussa aikaan aikamoista kritiikkiä, sillä kuvassa luultiin olevan kaksi miestä käsikädessä…. Kohu on nyttemmin jo laantunut ja kaupunginosakin on muuten yksi Brysselin gayscenen keskuksia. Niin se aika muuttuu…

Samaisella kadulla on myös Victor Sackvillen luoma vakoojahahmo ensimmäisestä maailmansodasta paeten autolla yön pimeyteen.

François Schuiten oli aikoinaan tunnettu kiinnostuksestaan arkkitehtuuriin ja niinpä ei olekaan yllätys, että hänen teoksensa » Le Passage» löytyykin Chêne de Bruselas -kadulta.

Yksi kaupungin suurimpia teoksia pinta-alaltaan on 180m2 kokoinen Lucky Luke ampuen varjoaan nopeammin ja jahdatessaan Daltonin veljessarjaa.

50 metriä cowboysta ovat esillä Asterix ja Obelix, nuo Goscinnyn ja Uderzon luomat mainiot ranskalaiset herrat. Katu on nimeltään Rue de la Buanderie.

Taideteoksista osa jo tuolta hamasta 1990-luvulta ja ovat saaneet osakseen ajan ja sään patinointia, eivätkä enää ihan täydessä iskussa ole, mutta restaurointia suoritetaan ja itseasiassa uusiakin taitaa ilmestyä vuodesta toiseen.

Ja on kaupungissa muutakin sarjakuviin viittaavaa kuin nämä seinämaalaukset. Alan harrastajien mustkohteisiin kuuluvat taatusti myös Stockelin metro, jossa Hergen kädenjälki näkyy ja tietenkin Tintti-kauppa eli Boutique de Tintín, jossa tarjolla lähes kaikkea mahdollista tähän ehkäpä maailman kuuluisimpaan lehtimieheen liittyen. Tintin syttareitä muuten vietetään kaupassa joka vuosi 10.1.

Dejar comentario
Etiquetas: , ...

¿Qué opinas?

0 Comentarios