Viinimatkailua Espanjassa

0 comentarios

Viini on nyt in. Ja niin on myös aiheeseen liittyvä matkailu. Useilla matkatoimistoilla ja alan lehdillä on erilaisia järjestettyjä ryhmämatkoja , joissa mukana joku asiantuntija matkanjohtajana. Mutta näin omatoimisten pakettimatkojen aikakaudella yhä useampi reitittää itse oman kiertomatkansa  joten tässä muutama vinkki itsenäisille viiinireissaajille!

Barcelonaan lentävien reitti voisi viedä heti kentältä etelään joko hieman kiertäen Martorellin kautta moottoriteitä  ( tässä matkan varrella myös Codorniun cavatila Sant Sadurni d’Anoiassa) tai rannan tuntumassa Sitgesin ohi ja sieltä ensin Penedesin alueella. Sieltä suunta voisi olla vaikkapa Tarragonan kautta kohden Montsantin viinialuetta, jossa maisemat ovat kuin Alpeilla. Kiemuraiset tiet vuorten rinteillä, joissa viiniviljelyksiä. Matkamiehen vinkki ; lounas Falsetin pikkukylässä, ravintola El Celler de l’Aspic. http://www.cellerdelaspic.com/en/ . Viinimatkailu Kataloniassa on muuten sitten helppo yhdistää rantalomailuunkin!

Madridista viinimatkailijat suuntaavat yleensä pohjoiseen, sillä Rioja vetää aina puoleensa. Ja mikä ettei, sillä mainioita viinejähän sieltä tulee ja alue onkin panostanut viimeaikoina viinireissaajiin.  Alueen sivustolta http://www.lariojaturismo.com/turismo_enologico/index.php saa mainioita vinkkejä alueen tutkailuun omin pain. Kannattaa muuten harkita yöpymistä jollakin viinitilalla, sillä useat tilat ovat rakentaneet yhteyteensä majoitus- ja ravintolapalveluja. Riojan alueella pääsen mukavasti myös pohjoisesta ja siellä lento voisi olla vaikkapa Air Berlinillä Bilbaoon. Muistakaa syksymmällä 2014 kaupungissa pelattava MM-koriksen alkulohko, jossa mukana myös Susijengi… Silloin kaupunki ja lähialueet ovat aika täynnä ja hinnat huimia… Riojan lisäksi kannattaa tutustua myös baskimaan maailmankuuluun kulinaariseen tarjontaan.

Valkoviinien ystävät taasen Espanjassa eivät voi olla tekemättä pyhiinvaellusmatkaa Galiciaan, sillä albariño ja tuoreet merenelävät on nautittava siellä missä niitä tuotetaan! Täällä kannattaa tutkailla lentojen hinnat myös Portugalin puolelle, sillä Porto on vain noin 100 km Galiciasta. Muistakaa tarkistaa autoa vuokratessanne, voiko vuora-autolla ylittää rajan vai otatteko auton alle vasta esimerkiksi Vigosta.

Rantalomaan  Mallorcalla on myös helppo yhdistää muutaman päivän tutustuminen viinialueisiin ja saari kun nyt on suhteellisen pieni, onnistuvat tilavierailut päiväreissuina ja illaksi voikin palata omalle hotellille. Alueen viinimatkailun markkinonti on ikävä kyllä säälittävän huonoa, sillä edes virallisilta saaren matkailusivustoilta ei aiheesta kummoisia vinkkejä saa. Matkamies suosittelee kiertelyä etenkin Binissalemin ja Santa Maria del Camin suunnalla  sekä  saaren toisella DO alueella Pla i Llevant.

Logitravelilta löytyy kaikenluokkaista majoitusta myös viinialueilla, joten käykääpä vilkaisemassa tarjontaa. Myös autonvuokraus onnistuu kauttamme helposti ja edullisesti.

Dejar comentario
Etiquetas: , ...

¿Qué opinas?

0 Comentarios